Moja mama sastav

Sastav moja mama

Moja majka je obična žena, ali ona je moj superheroj. U svakom mom koraku me je podržavala i hrabrila. Bilo da je danju ili noću, ona je uvek bila tu za mene, bez obzira na stanje. Mogu da kažem da je svaki njen rad, upornost, predanost, posvećenost, ponašanje,  nadahnuće za mene. Njena posebnost će se provlačiti kroz ceo moj rad.

Zašto toliko volim svoju majku?

Volim je ne zato što mi je majka i zato što treba da poštujemo svoje starije, al ii pored ovog uvraženog mišljenja, poštujem je jer se brinula o meni kad nisam mogao da govorim, učila me je prvim rečima.  Stalno mi je pričala i razumela šta kažem, čak iako je to bilo samo u obliku gu-ga. Pored toga, naučila me je kako da hodam, brižno je čekala moj prvi korak. Slično tome, svaki veći korak koji sam preduzeo u životu sve je zbog moje majke. Zapamtio sam njene dobronamerne reči, ona je mislila da svako mora da preduzima male, postepene korake, kako bi na kraju ostvario nešto veliko i bitno.

Ona je suština istinoljubivosti, ljubavi i iskrenosti. Ona nam daje sve, ali nikada ne zahteva ništa zauzvrat. Njena jela obožavamo svi i iznova im se radujemo kada sednemo za sto. Pravi i savršene čokoladne slatiše, uvek jedemo domaće pravljene poslastice, misli da je bolje jesti domaće slatko, nego kupovne grickalice. Svakog vikenda imamo filmsko veče, spremaju se kokice i satima se uživa u najlepšim filmskim ostvarenjima.  Ljubav moje majke nije samo prema porodici, ona se odnosi prema svim strancima i životinjama na isti način kao prema meni, fina je i brižna i ne dozvoljava da iko pati.  Zbog toga je vrlo ljubazna i razumna prema okolini i životinjama. Često je sa ulice donosila mačiće bez majki, koje je odgajila i udomila.

Iako fizički nije toliko snažna, što je normalno za jednu ženu,  suočava se i prevazilazi sve prepreke na koje nailazi porodica. Motiviše me da budem poput nje i da se nikada ne pokorim u teškim vremenima. Iznad svega, majka me podstiče da usavršim sve veštine koje me interesuju i što je najvažnije usmerava me da završim kasnije neki dobar fakultet, kako se ne bih mučio u životu. Motiviše me da pokušavam iznova i iznova dok ne postignem uspeh. Kad god sam bio u nevolji ili kada me je tata izgrdio, trčim prema majci, jer me ona jedina može spasiti od njegovih grdnji. Bilo da je reč o malom ili većem problemu, ona je uvek bila tu za mene. Kada sam se plašio mraka, ona bi postajala moja svetlost i vodilja u toj tami. Ako ne bih mogao da spavam noću, držala bi mi glavu u krilu dok ne bih zaspao. Iznad svega, nju nikada ne napušta briga o men ii svim ukućanima, pa i u najtežim vremenima.

Svaka majka je posebna za svoju decu. Ona je sjajna učiteljica, divan prijatelj, strog roditelj. Ona brine o potrebama cele porodice. Ako postoji neko ko nas voli više od naše majke, to je samo Bog. Svaka majka koja brine o potrebama svoje porodice zaslužuje sve moguće pohvale.

Moja mama sastav

Osoba kojoj se divim je moja mama sastav

Svako ima nekoga na koga se ugleda i želi da bude baš kao on jednoga dana i svi imaju različita mišljenja o tome ko je pravi heroj. Moj lični heroj je moja majka, _____.  Moja mama je moja omiljena osoba na celome svetu, jer je uvek tu kad mi je najpotrebnija i ne znam gde bih bila danas bez nje. Blagoslovila me je sjajnim životom i zauvek sam joj zahvalna za sve što čini za mene. Niko se nikad nije mogao porediti sa mojom majkom. Ona je najbrižnija, najvoljenija i najiskrenija osoba koju znam i zato je moj heroj zauvek.

Kad razmišljam o herojima, pomislim na nekoga ko je hrabar, snažan, vredan, pouzdan i nesebičan. Neko ko vas može zaštititi i učiniti vaš život boljim; moja mama ima sve te osobine. Moju majku su odgajila dva sjajna roditelja i imala je vrlo dobar život i odrastanje.  Živela je u malom gradu, svirala je klavir i završila je srednju školu _______. Posle srednje škole četiri godine je studirala na Fakultetu političkih nauka, a diplomirala je sa najvišim ocenama, a zatim je završila i master da bi našla što bolji posao.  Moja majka je i tokom studiranja radila i vredno se trudila da donosi dobre ocene. Bila je veoma vredna i učinila je sve što je bilo potrebno da joj se snovi ostvare. Oduvek mi je govorila da su joj fakulteti bile najbolje godine u životu i da uživam u mladosti dok mogu.

Heroj je za mene osoba koja je tu za vas bez obzira na sve; on bi trebalo da bude uvek pored vas, čak i ako vremena postanu teška. Moja mama nikad nije napustila moju stranu i znam da će uvek biti uz mene bez obzira da li sam uznemirena i plačem ili slavim novo dostignuće u svom životu. Nikada nisam sreo nekoga ko je toliko nesebičan kao ona. Uvek me je stavljala na prvo mesto u svom životu i činila je sve što je mogla da bude najbolja majka i pruži mi najbolji mogući život. Izdržati me nije lako, kao i svako dete. Nekada sam previše nemirna, tvrdoglava i ponekad mislim da znam sve. Moja majka i ja nismo u savršenom odnosu.  Svađamo se i ne slažemo se u mnogim stvarima, ali bez obzira na veličinu sukoba, uvek se izmirimo do kraja dana, jer obe znamo da ne bismo mogle da živimo jedna bez druge. Jedna od mnogih sjajnih osobina koje moja mama ima je pre svega njena jačina. Proteklog oktobra moja mama je imala problem sa štitnom žlezdom. Kad mi je rekla vest, potpuno sam se izgubila.  Nisam znala koliko to može da bude opasno. Sve negativne misli su mi počele prolaziti kroz glavu o tome koliko će ovo biti teško i i da bi ishod mogao biti loš, ali onda sam počela da razmišljam o tome koliko je ona jaka i da će proći kroz ovo i pobediti sve prepreke. U decembru je moja mama operisana i sve je prošlo sjajno. Svi smo bili tako zahvalni i srećni što je operacija prošla tako dobro. Neustrašiva je i sve vreme znala je da će proći kroz ove nedaće u svom životu i da Bog uvek ima  dobar plan za nju.

Moja majka je moj heroj ne samo zbog brige o meni, već i drugim ljudima, ona je sjajna supruga, majka i prijateljica. Nadam se jednog dana svim osobinama koje ona ima kao osoba i da mogu da imam iste takve, nadam se da sam toliko naučila od nje. Moja majka čini da se osećam kao najvažnija osoba na svetu, jer znam da bi učinila sve za mene, od prvog mog otkucaja srca, pa do dan danas. Reči ne mogu da izraze ljubav koju imam prema njoj, veoma sam srećna što imam majku poput nje. Oduvek me je naučila da volim sebe i da budem ponosna na ono što sam. Moja majka je uvek govorila da treba da radim šta god me čini srećnom i budem najbolja osoba koja mogu.

Ona je moj heroj iz više od samo nekoliko razloga, u pitanju je sto i jedan razlog.  Ona je uz mene već četrnaest godina i znam da ima još mnogo toga što ćemo proći zajedno. Nikada se ništa neće uporediti sa tim koliko je uticala na moj život. Bez nje ne bih bila malda žena kakva sam danas.

Moja mama sastav za 5 razred      

Ako me neko pita ko je moj heroj, bez sumnje ću reći, moja majka. Ona je za mene neverovatna i jedina osoba na koju uvek mogu da računam. „Majka“ je najslađa i najbitnija reč na ovom svetu. Ovo je jedina reč koja pruža olakšanje, mir i ljubav bilo kom detetu. Ako nema majke, nema ni sreće. U majčinim rukama može se lako naći svet zadovoljstva.

Kad je reč o mojoj majci, tada mi zaista nedostaju reči. Ne mogu majku najbolje da opišem i objasnim rečima, ali pokušaću. Moja majka je moj život i moj život je moja majka. Ja sam ništa bez nje. Ona je više nego lepa, više nego šarmantna, više nego brižna i mnogo više nego neverovatna. Ona je vesele prirode i ima divno srce. Ona je zaposlena žena, koja ustaje rano ujutro, obavlja sve kućne poslove i odlazi u svoj salon. Osim što je brižna mama, ona je talentovana kozmetičarka.

Njena dobroćudna priroda svakoga lako privlači. Osvaja srce svojih kupaca i raduje sve svojim kvalitetnim radom. Kod kuće je dragulj. Kuva izuzetno ukusnu hranu i pruža psihološku negu svakom članu porodice. Podržava me u svakoj fazi života, bilo da su to škola, moja interesovanja, prve ljubavi, emocionalno stanje i sreća. Ona se brine o meni, nezavisno od toga da li mi je potrebna i podržava svaku moju odluku, pomažući mi da razumem život, kako njegove teškoće, tako i njegove lepote.

Moja majka je draga i moja najbolja prijateljica. Mislim da niko drugi ne može bolje čuvati vaše tajne i dati vam bolji savet od vaše majke. Majka je potrebna u svačijem životu, u svakom trenutku. Dan mi je nepotpun ako ne vidim majku kada se probudim. Samo pogled na nju mi je dovoljan da budem srećan tokom celog dana. Zahvalan sam što postoji jedna takva osoba na ovoj zemaljskoj kugli kao što je moja majka.

  • Takodje mozete procitati neke slicne sastave:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *